FinnWIDin uusien ilta keskiviikkona 23.11. klo 18.00

Mitä: Sukupuolten tasa-arvoa ja ihmiskauppaa ehkäisevää vapaaehtoistyötä

Missä: Fingon järjestötilat, Lintulahdenkuja 10, 00500 Helsinki, 2. kerros

Milloin: keskiviikkona 23.11.2022 klo 18.00-19.30

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 21.11.2022 mennessä: info@finnwid.fi

FinnWID – Naiset kehitystyössä ry tekee työtä ihmiskaupan ehkäisemiseksi ja hakee toimintaansa mukaan uusia kehityskysymyksistä ja sukupuolten tasa-arvosta kiinnostuneita vapaaehtoisia. 

Järjestön toiminnassa on aktiivisesti mukana noin 20 eri alojen osaajaa. Meille on tärkeää, että pääset tekemään itsellesi merkityksellisiä tehtäviä kannustavassa ja hyvässä seurassa. Voit osallistua juuri sen verran kuin sinulle sopii, kehittää toimintaa ja hankkia itsellesi uusia taitoja.

Tällä hetkellä kaipaamme tekijöitä, suunnittelijoita ja koordinaattoreita erityisesti seuraaviin toimintoihin:

1. Varainhankinta

Tule mukaan sunnittelemaan ja toteuttamaan uusia varainkeruun muotoja, oppimaan hankehakemusten tekemistä tai kehittämään yritysvarainhankintaamme. Varoja kerätään erityisesti ihmiskauppaa ennaltaehkäisevään työhön Nigeriassa.

2. Viestintä

Voit osallistua somepäivitysten tekemiseen, kirjoittaa blogitekstin tai osallistua uutiskirjeen kirjoittamiseen. Voit tutustua viestintäämme: https://www.facebook.com/FinnWID ja www.facebook.com/toisenlaisiatarinoita/

3. Yhteistyö ja viestiminen nigerialaisen kumppanijärjestömme kanssa

Tule mukaan suunnittelemaan ja koordinoimaan nuorten naisten toimeentuloa ja koulutusta vahvistavaa työtä Nigeriassa. Pidämme säännöllisesti yhteyttä kumppanijärjestöömme ja seuraamme koulutusten edistymistä ja niiden vaikutuksia.

Myös FinnWIDin hallitukseen tarvitaan joka vuosi uusia jäseniä. Seuraava hallitus valitaan vuosikokouksessa vuoden 2023 alussa.

Tervetuloa kuulemaan lisää työstämme sekä vapaaehtoismahdollisuuksista! Lue lisää yhdistyksestämme sekä ihmiskaupan vastaisesta työstämme: http://www.finnwid.fi ja http://www.toisenlaisiatarinoita.fi

Terveisin,

FinnWID – Naiset kehitystyössä ry:n hallitus

.

FinnWIDin vuosikokous tiistaina 22.3.2022 klo 18.00

Tule mukaan valitsemaan FinnWIDin hallitus vuodelle 2022. Vuosikokous järjestetään tiistaina 22.3.2022 klo 18.00. Koronatilanteesta johtuen vuosikokous järjestetään ensisijaisesti etäkokouksena Google Meetin kautta. Kokoukseen pääsee liittymään seuraavan linkin kautta: https://meet.google.com/ste-pvrx-fiz Mikäli sinulla on ongelmia etäkokoukseen liittymisessä, soita 0407399391 / Anna Kuokkanen.

Fyysinen kokouspaikka on Fingon järjestötiloissa (Elimäenkatu 25-27, 5. krs. 00510 Helsinki) ja kokoukseen on mahdollista osallistua myös paikan päällä.

Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi kaikki toiminnastamme kiinnostuneet. Etsimme hallitukseen sekä puheenjohtajaa että muita hallituksen jäseniä. Ehdolle voivat asettua kaikki FinnWIDin jäsenet.

Toivomme joukkoomme myös vapaaehtoisia eri rooleihin. Tekijöitä tarvitaan niin viestintään, varainhankintaan kuin Nigerian koulutusyhteistyön suunnitteluun ja koordinointiin. Voit kysyä lisätietoa vapaaehtoistoiminnasta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@finnwid.fi

Virallinen vuosikokouskutsu ja kokousmateriaalit lähetetään kaikille FinnWIDin jäsenille kaksi viikkoa ennen vuosikokousta. Jos et ole vielä jäsen, ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen info@finnwid.fi, niin lähetämme sinulle lisätiedot ja materiaalit.

Nähdään vuosikokouksessa!

FinnWIDin uusien ilta tiistaina 2.11. klo 17.30

Mitä: Tule puolustamaan naisten oikeuksia ja tekemään ihmiskauppaa ehkäisevää työtä!

Missä: Fingo, järjestötila, Elimäenkatu 27, 00510 Helsinki, 5. krs.

Milloin: tiistaina 2.11.2021 klo 17.30

FinnWID – Naiset kehitystyössä ry jatkaa vaikuttamistyötään ihmiskaupan ehkäisemiseksi ja hakee toimintaansa mukaan uusia kehityskysymyksistä ja sukupuolten tasa-arvosta kiinnostuneita vapaaehtoisia. 

Järjestön toiminnassa on aktiivisesti mukana noin 20 eri alojen osaajaa. Meille on tärkeää, että pääset tekemään itsellesi merkityksellisiä tehtäviä kannustavassa ja hyvässä seurassa.

Järjestössämme voit olla monessa mukana ja myös kehittämässä toimintaa. Tällä hetkellä kaipaamme tekijöitä, suunnittelijoita ja koordinaattoreita erityisesti seuraaviin toimintoihin:

1. Viestintä

Järjestömme viestii aktiivisesti. Tule kirjoittamaan juttuja ja päivityksiä järjestön toiminnasta ja ihmiskauppaan liittyvistä teemoista. Etsimme erityisesti Instagramin kehittämisestä innostuvaa osaajaa.

2. Yhteistyö ja viestiminen nigerialaisen kumppanijärjestömme kanssa

Tule mukaan suunnittelemaan ja koordinoimaan nuorten naisten toimeentuloa ja koulutusta vahvistavaa työtä Nigeriassa. Pidämme säännöllisesti yhteyttä kumppanijärjestöömme ja seuraamme koulutusten edistymistä ja niiden vaikutuksia.

3. Varainhankinta

FinnWID kerää varoja ihmiskauppaa ennaltaehkäisevään työhön Nigeriassa. Tule mukaan kehittämään uusia varainkeruun muotoja, oppimaan hankehakemusten tekemistä tai kehittämään yritysvarainhankintaamme. 

Tervetuloa kuulemaan lisää työstämme sekä vapaaehtoismahdollisuuksista!

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 1.11.2021 mennessä: info@finnwid.fi

Lue lisää yhdistyksestämme sekä ihmiskaupan vastaisesta työstämme:

Terveisin,

FinnWID – Naiset kehitystyössä ry:n hallitus

FinnWIDin vuosikokous torstaina 11.3.2021 klo 17.30

On aika valita FinnWIDille hallitus vuodelle 2021. Vuosikokous pidetään torstaina 11.3.2021 klo 17.30. Koronatilanteesta johtuen suosittelemme kokoukseen osallistumista etäyhteydellä.

Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi kaikki toiminnastamme kiinnostuneet. Etsinnässä on sekä puheenjohtaja että muita hallituksen jäseniä. Ehdolle voivat asettua kaikki FinnWIDin jäsenet. 

Kaipaamme joukkoomme myös vapaaehtoisia eri rooleihin. Tekijöitä tarvitaan muun muassa viestintään, varainhankintaan sekä Nigerian koulutusyhteistyön suunnitteluun ja koordinointiin. 

Lähetämme virallisen vuosikokouskutsun ja kokousmateriaalit kaikille FinnWIDin jäsenille. Jos et ole vielä jäsen, ilmoittaudu sähköpostiosoitteeseen info@finnwid.fi, niin lähetämme sinulle lisätiedot ja materiaalit.

Lämpimästi tervetuloa!

Mahtimimmien jäljillä -puistovisa Elokuussa 2020

Tiedätkö historian suurnaisista kaiken ja kerrot siitä mieluusti kavereillesikin? Palatko halusta tietää, mikä on Tarja Halosen kissan lempiruoka tai osaatko ulkoa Minna Canthin teokset? Kiehtooko sinua vähemmistöjen tai arjen historia?

FinnWID – Naiset kehitystyössä ry:n puistovisassa joukkueet kisaavat leikkimielisesti naisten historiaan ja toimijuuteen liittyvissä kysymyksissä. Visailun osanottajamaksuilla tuetaan FinnWIDin ihmiskaupan vastaista työtä; naisten koulutusta Nigeriassa ja vaikuttamistyötä Suomessa.

Tule paikalle tietämään, arvaamaan tai oppimaan! Visailua juontavat ja teitä viihdyttävät stand up -koomikko Elina Mikkonen ja FinnWIDin aktiivit. Voittajajoukkue palkitaan maukkaalla palkinnolla.

Missä: Hermanninpuisto, Eläinlääkärinkatu 00580, Helsinki
Milloin: Keskiviikkona 12.8.2020 klo 18.30 – 21.00  

Ilmoittaudu mukaan täältä: https://bit.ly/MimmitIlmo 

Ohjeet ilmoittaumiseen:

Joukkue: Kokoa 2–5 hengen joukkue ja ilmoita se mukaan oheisella lomakkeella. Maksa 40 € osallistumismaksu kolmen arkipäivän sisällä ilmoittautumisesta lomakkeen ohjeen mukaan. Tällöin lunastat yhden joukkuepaikoista ilmoittamallesi tiimille.

Yksittäinen osanottaja: Ilmoittaudu mukaan lomakkeella ja maksa 10 € osallistumismaksu kolmen arkipäivän sisällä ilmoittautumisesta lomakkeen ohjeen mukaan. Yksittäin ilmoittautuneet kootaan tiimeiksi paikan päällä.

Paikalle voi tulla pääsymaksutta nauttimaan ohjelmasta ja tukemaan toimintaamme. Kaupan on kahvia ja teetä. Visaan voi ilmoittautua myös paikan päällä, mikäli paikkoja on vapaana. Käteismaksu. Koronatilanteen takia rajaamme paikallaolijoiden määrää tarvittaessa.

Lisätiedot ja tulo-ohjeet:

Visailuosio päättyy viimeistään klo 20.30, jatkamme muun ohjelman parissa tarvittaessa klo 21.00:een. Alueella ei ole wc-tiloja. Tuo halutessasi oma istuinalusta/viltti. Covid-19-ohjeiden turvavälit ja kokoontumisrajoitteet huomioidaan. Puistoon on esteetön pääsy. Tapahtumalla on säävaraus.

Hermanninpuisto sijaitsee Hermannissa, Helsingin kantakaupungissa. Sörnäisten metroasemalta puistoon on noin 800 metrin/10 minuutin kävelymatka. Paikalle pääsee keskustasta/Sörnäisistä esimerkiksi busseilla 71, 78 ja 75. Jää pois Hämeentiellä Ristikkokadun pysäkillä ja jatka Ristikkokadulle (Sörnäisten suunnasta katsottuna pysäkkiä edeltävä oikealle risteävä katu). Ristikkokadun ja Eläinlääkärinkadun risteyksestä käänny oikealle Eläinlääkärinkadulle. Puisto on keltaisen rakennuksen takana.

Jäsenkokous keskiviikkona 11.3.2020

Tule edistämään naisten oikeuksia ja tekemään ihmiskauppaa ehkäisevää työtä. Toiminnassamme on tilaa uusille luottamushenkilölle ja aktiiveille! 

Missä: Fingon järjestötila, Elimäenkatu 27, 00510 Helsinki, 5. krs.
Milloin: Keskiviikkona 13.3.2020 klo 18:00. Ilmoittaudu vuosikokoukseen s-postitse info@finnwid.fi viimeistään 2.3.2020, jotta saat varsinaiset kokousmateriaalit sähköpostitse viikkoa ennen kokousta. 

FinnWID – Naiset kehitystyössä ry on sukupuolten tasa-arvon ja kehityskysymysten parissa työskentelevä kansalaisjärjestö. Toimintamme keskiössä on tällä hetkellä ihmiskaupan vastainen työ. Toisenlaisia tarinoita -kampanjalla tiedotamme Nigeriasta Eurooppaan suuntautuvasta ihmiskaupasta, joka koskettaa nuoria naisia. Keräämme myös varoja ihmiskauppaa ehkäisevään kehitysyhteistyöhön ja kehitämme yhdessä nigerialaisen kumppanijärjestömme kanssa nuorten naisten toimeentulomahdollisuuksia Benin Cityssä Nigeriassa.

Nyt on aika suunnitella jatkoa ja valita FinnWIDille hallitus kaudelle 2020–2021. Tervetuloa uudet ja vanhat jäsenet mukaan kokoukseen ja toimintaan!

Osa nykyisistä hallituksen jäsenistä ei jatka tehtävässään, joten haussa on uusia hallituksen jäseniä. Vuosikokous hyväksyy lisäksi muun muassa yhdistyksen toimintasuunnitelman ja talousarvion tulevalle kaudelle.

Tervetuloa! 

Tule mukaan uusien ilta FinnWID

FinnWIDIN UUSIEN ILTA fINGOSSA 24.9.2019

Tule edistämään naisten oikeuksia ja tekemään ihmiskauppaa ehkäisevää työtä!

Missä: Fingo, järjestötila, Elimäenkatu 27, 00510 Helsinki, 5. krs.
Milloin: Tiistaina 24.9.2019 klo 17.30. Ilmoittautumiset 22.9.2019 mennessä info@finnwid.fi

Oletko kiinnostunut kehityskysymyksistä, ihmiskaupan ehkäisemisestä ja sukupuolten tasa-arvosta? Etsimme uusia vapaaehtoisia mukaan FinnWIDin toimintaan! Tervetuloa uusien iltaan kuulemaan työstämme ja kuinka sinä voit olla mukana.

Meille on tärkeää, että vapaaehtoisena pääset tekemään itsellesi merkityksellisiä tehtäviä kannustavassa ja hyvässä seurassa. Järjestössämme voit olla monessa mukana ja myös kehittämässä toimintaa omien mielenkiinnon kohteidesi pohjalta.

Tällä hetkellä kaipaamme tekijöitä erityisesti seuraaviin toimintoihin:

1. Viestintä
Oletko viestinnän osaaja tai innokas oppimaan? Tule suunnittelemaan ja toteuttamaan viestintäämme mm. kirjoittamalla juttuja ja päivityksiä järjestön toiminnasta ja viestimään ihmiskauppaan liittyvistä teemoista. Tarvitsemme myös kuvaosaajia ottamaan valokuvia mm. järjestämissämme tapahtumissa.

2. Varainhankinta
Tule suunnittelemaan, koordinoimaan ja toteuttamaan varainhankintaamme. Olemme keränneet varoja järjestämällä naisten historiaa käsitteleviä kaupunkikävelyjä Helsingin Kalliossa. Tule mukaan kävelyiden järjestämiseen tai ideoimaan uutta varainhankintaa!

3. Yhteistyö nigerialaisen kumppanijärjestömme kanssa
FinnWID on kerännyt varoja ihmiskauppaa ennaltaehkäisevään työhön Nigeriassa. Tule mukaan suunnittelemaan ja koordinoimaan nuorten naisten toimeentuloa ja koulutusta vahvistavaa työtä Nigeriassa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 22.9.2019 mennessä: info@finnwid.fi

Tervetuloa!

Tule mukaan uusien ilta FinnWID

TOISENLAISIA TARINOITA -KÄVELYKIERROkset kalliossa

Kallion kortteleissa ovat aikojen saatossa kopisseet monenlaisten naisten kannat. Kaduilla ovat astelleet lettipäiset tulevat huippupoliitikot ja yömyöhällä kotiin tarponeet työläistytöt. Kivitalojen seiniin on kirjattu niin traagisia taiteilijakohtaloita kuin hyvinvointipalvelujen pioneerien uskomattomia saavutuksia.

Toisenlaisia tarinoita -kävelykierroksella tutustutaan vaikuttajanaisiin Kallion kaupunginosan historiassa ja heidän tekemäänsä yhteiskunnalliseen muutokseen. Kierroksella kuullaan paitsi edistyksen, myös arjen ja eriarvoisuuden historiasta. Kävelyjen tuotto käytetään FinnWID – Naiset kehitystyössä ry:n ihmiskaupan vastaiseen työhön Suomessa ja Nigeriassa. Tavataan kesäisessä Kalliossa, löytöretkellä naisten kiehtovaan historiaan!

Kaupunkikävelyt FinnWID 2019

Kesällä 2019 järjestetään neljä kävelykierrosta:

LA 27.7. klo 14.00 – 16.00
LA 3.8. klo 14.00 – 16.00
KE 14.8. klo 17.30 – 19.30
TO 22.8 klo 17.30 – 19.30

Kierroksia vetävät FinnWIDin vapaaehtoiset oppaat. Ne kestävät hieman alle kaksi tuntia ja kiertävät noin kahden kilometrin matkan Kallion kaduilla. Kierroksen alussa on portaat, joita ei ole välttämätöntä kulkea.

Kierroksen hinta on 10 euroa, mutta halutessasi voit tukea vapaaehtoistyöllä toimivaa yhdistystämme myös suuremmalla summalla (esim. 15€).

Maksuohjeet:

Pyydämme, että maksat kierroksen etukäteen FinnWID – Naiset kehitystyössä ry:n tilille. Voit myös maksaa käteisellä paikan päällä. Varaathan tasarahan.

Ennakkomaksut: Maksa 10 euroa (tai halutessasi suurempi kannatusmaksu, kuten 15 euroa) FinnWIDin tilille: FI15 5780 0720 4547 48 (Finnwid – Naiset kehitystyössä ry) (bic-koodi OKOYFIHH). Kirjoita viestikenttään: sana ”kävely” ja kierroksen päivämäärä (esim. kävely 27.7.), jolle osallistut. Kirjoita viestikenttään myös nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

Tapaamispaikka:

Kierroksen lähtöpaikka on  Katri Valan puistoon johtavien portaiden alapäässä. Portaat sijaitsevat aivan Vilhonvuorenkujan alussa Hämeentien vieressä Sörnaisten metroaseman läheisyydessä.

tiedustelut: ttkavelyt@gmail.com
www.toisenlaisiatarinoita.fi

Lue lisää kävelyistä ja tule mukaan: Facebookissa ja http://www.finnwid.fi/kaupunkikavelyt/

  • Oletko kiinnostunut yksityiskierroksesta vaikkapa työ- tai kaveriporukalle? Kysy mahdollisuuksista varata yksityiskierros: info@finnwid.fi

vaihtoehtoja ihmiskaupalle -seminaari 8.5.2019

Aika: keskiviikkona 8.5.2019 klo 9.00-11.30 (kahvitarjoilu klo 8.30-9.00)
Paikka: Eurooppasali, Malminkatu 16, Helsinki

FinnWID järjestää Vaihtoehtoja ihmiskaupalle -seminaarin Eurooppasalissa keskiviviikkona 8.5.2019. 

Marraskuussa 2018 FinnWID tutustui nigerialaisten järjestöjen ja viranomaisten työhön ihmiskaupan ehkäisemiseksi. Vaihtoehtoja ihmiskaupalle -seminaarissa esitellään näitä ratkaisuja sekä keskustellaan ihmiskaupan syistä ja keinoista sen ehkäisemiseksi. Lisäksi seminaarissa julkaistaan verkkomateriaali, joka tarjoaa monipuolista tietoa Nigeriasta Eurooppaan suuntautuvasta ihmiskaupasta. Seminaari on ilmainen ja kaikille avoin. Ilmottautumiset pyydetään 30.4. mennessä osoitteessa: https://forms.gle/Las4EmM1FSxPAR5i7 

Lisätiedot: anna.kuokkanen@finnwid.fi, 0407399391

Seminaarin puhujat:

Roland Nwoha, projektikoordinaattori, Idia Renaissance, Nigeria
Ilona Bontenbal, tutkija, Jyväskylän yliopisto
Antti Kuronen, ulkomaantoimittaja, Yle
Itohan Okundaye, FinnWID – Naiset kehitystyössä ry

Lisäksi esitämme tilaisuudessa lyhyitä videopuheenvuoroja, joissa nigerialaiset asiantuntijat kertovat ihmiskaupan ehkäisemisestä Nigeriassa.

Tilaisuuden juontaa Renaz Ebrahimi.

Tilaisuus on osa Toisenlaisia tarinoita -kehitysviestintähanketta, joka tiedottaa Nigeriasta Eurooppaan suuntautuvasta ihmiskaupasta. Hanketta rahoittaa Euroopan unioni Fingo ry:n Frame, Voice, Report! -ohjelman kautta. 

Lue lisää hankkeesta: www.toisenlaisiatarinoita.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Finnwidin jäsenkokous 2019 tiistaina 19.3.2019

Tervetuloa uudet ja vanhat jäsenet FinnWIDin jäsenkokoukseen 2019!

Jäsenkokouksessa valitaan vuodelle 2019 – 2020 uusi hallitus sekä suunnitellaan tulevaa toimintaamme. Tule mukaan vaikuttamaan ja osallistumaan yhdistyksemme toimintaan.

Osa nykyisistä hallituksen jäsenistä ei jatka tehtävässään, ja haussa on esimerkiksi uusi puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Vuosikokous hyväksyy lisäksi muun muassa yhdistyksen toimintasuunnitelman ja talousarvion tulevalle kaudelle.

Aika: tiistaina19.3.2019 klo 18.

Paikka: Fingo, järjestötila, Elimäenkatu 27, 00510 Helsinki, 5. krs.

toisenlaisia tarinoita- näytös tampereen elokuvajuhlilla 7.-9.3.2019

Mitä: Kumppanijärjestömme Girls’ Power Initiativen tekemiä lyhytdokumentteja ihmiskaupan vastaisia dokumentteja Nigeriassa. Lue lisää tapahtumasta Facebookista.

Missä: Tampereen elokuvajuhlilla 2019

Milloin: Kolme näytöstä: 7.-9.3. 2019 klo 17

FinnWID on mukana Tampereen elokuvajuhlilla, jossa Toisenlaisia tarinoita -hanke järjestää yhteistyössä Tampere Film Festivalin kanssa yhteensä kolme näytöstä, joissa näytetään kumppanijärjestömme Girls’ Power Initiativen tekemiä ihmiskaupan vastaisia lyhytelokuvia. Elokuvilla pyritään vastustamaan ihmiskauppaa Nigeriassa. Näytöksessä näytetään myös marraskuun hankematkallamme kuvattuja Benin Cityssä toimivien järjestöjen haastatteluja. Torstain näytöksessä vapaaehtoisemme Inkeri Mellanen on paikalla vastaamassa yleisön kysymyksiin. Lämpimästi tervetuloa!

Finnwidin uusien ilta torstaina 21.2.2019

Mitä: Tule puolustamaan naisten oikeuksia ja tekemään ihmiskauppaa ehkäisevää työtä!

Missä: Fingo, järjestötila, Elimäenkatu 27, 00510 Helsinki, 5. krs.

Milloin: Torstaina 21.2.2019 klo 17.30. Ilmoittautumiset 18.2.2019 mennessä.

FinnWID – Naiset kehitystyössä ry hakee toimintaansa mukaan uusia vapaaehtoisia, jotka ovat kiinnostuneita kehityskysymyksistä ja sukupuolten tasa-arvosta. Vuonna 2019 FinnWID jatkaa vaikuttamistyötään ihmiskaupan ehkäisemiseksi. Järjestön toiminnassa on aktiivisesti mukana noin 30 eri alojen osaajaa. Meille on tärkeää, että pääset tekemään itsellesi merkityksellisiä tehtäviä kannustavassa ja hyvässä seurassa.

Järjestössämme voit olla monessa mukana ja myös kehittämässä toimintaa. Tällä hetkellä kaipaamme tekijöitä, suunnittelijoita ja koordinaattoreita erityisesti seuraaviin toimintoihin:

1. Viestintä

Järjestömme viestii aktiivisesti. Tule kirjoittamaan juttuja ja päivityksiä järjestön toiminnasta ja/tai viestimään ihmiskauppaan liittyvistä teemoista.

2. Naisten historiaan käsittelevät kaupunkikävelyt

Keräämme järjestöllemme varoja järjestämällä naisten historiaa käsitteleviä kaupunkikävelyjä Helsingin Kalliossa. Voit olla mukana kävelyjen koordinoinnissa tai tulla kierrosten oppaaksi.

3. Maailma kylässä -festareille

FinnWID on tänäkin vuonna mukana Maailma kylässä -festareilla. Tule mukaan ständillemme kertomaan ihmiskaupan vastaisesta työstämme.

4. Yhteistyön rakentaminen nigerialaisen kumppanijärjestömme kanssa

FinnWID on kerännyt varoja ihmiskauppaa ennaltaehkäisevään työhön Nigeriassa. Tule mukaan suunnittelemaan ja koordinoimaan nuorten naisten toimeentuloa ja koulutusta vahvistavaa työtä Nigeriassa.

Tervetuloa kuulemaan lisää työstämme sekä vapaaehtoismahdollisuuksista!

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 18.2.2019 mennessä: info@finnwid.fi

Lue lisää yhdistyksestämme sekä ihmiskaupan vastaisesta työstämme:

www.toisenlaisiatarinoita.fi

https://www.facebook.com/FinnWID/

www.facebook.com/toisenlaisiatarinoita/

Terveisin,

FinnWID – Naiset kehitystyössä ry:n hallitus

Tule mukaan uusien ilta FinnWID

TOISENLAISIA TARINOITA -KÄVELYKIERROS HELSINGIN KÄVELYFESTIVAALILLA​

Lähde tutkimusmatkalle Kallion naisten historiaan, tuet ihmiskaupan vastaista työtä!

Kallion kortteleissa ovat aikojen saatossa kopisseet monenlaisten naisten kannat. Kaduilla ovat astelleet lettipäiset tulevat huippupoliitikot ja yömyöhällä kotiin tarponeet työläistytöt. Kivitalojen seiniin on kirjattu niin traagisia taiteilijakohtaloita kuin hyvinvointipalvelujen pioneerien uskomattomia saavutuksia.

Kävelykierroksella tutustutaan merkittäviin naisiin Kallion kaupunginosan historiassa ja heidän tekemäänsä yhteiskunnalliseen muutokseen. Kierroksella kuullaan paitsi edistyksen, myös arjen ja eriarvoisuuden historiasta. Kierroksen tuotto käytetään FinnWID – Naiset kehitystyössä ry:n ihmiskaupan vastaiseen työhön Suomessa ja Nigeriassa. Tervetuloa mukaamme matkalle naisten tekemään historiaan!

Kierros kestää hieman alle kaksi tuntia ja kiertää noin kahden kilometrin matkan Kallion kaduilla. Kierroksen vetävät FinnWIDin vapaaehtoiset oppaat.

Kierroksen hinta on 10 euroa. FinnWID saa kierroksen tuotosta 80 %.

Aika: 10.9. klo 18.00

LÄHTÖPAIKKA: Katri Valan puisto, Vilhonvuorenkuja. Kierros alkaa  puistoon johtavien portaiden juurelta.

Lämpimästi tervetuloa!

Toisenlaisia tarinoita kaupunkikävelyt

Ihmiskaupan uhrista ihmiskaupan vastustajaksi 26.5.2018 Maailma kylässä -festivaalilla

Järjestimme Maailma kylässä -festivaalilla keskustelutilaisuuden Ihmiskaupan uhrista ihmiskaupan vastustajaksi. Keskusteluun osallistuivat FinnWIDin  Toisenlaisia tarinoita -kampanjan aloittanut Itohan Okundayen, FinnWID – Naiset kehitystyössä ry:n puheenjohtaja Erna Alitalo sekä Euroopan kriminaalipolitiikan instituutin (HEUNI) tutkija Minna Viuhko. Paneelin juonsi toimittaja Maryan Abdulkarim.

Toisenlaisia tarinoita MK ihmiskauppa
Itohan Okundaye kertoi tilaisuudessa, mitä ihmiskaupan ehkäisemiseksi voisi tehdä Nigeriassa

Keskustelussa käsiteltiin erityisesti ihmiskaupan syitä ja keinoja ehkäistä sitä kehitysmaissa. Toisaalta korostettiin sitä, että jokainen suomalainenkin voi osallistua ihmiskaupan ehkäisemiseen. Jos tuote on erittäin halpa, hälytyskellojen pitäisi soida, olipa kyse sitten Aasiassa tuotetusta t-paidasta tai lähipitserian pitsasta. Ihmiskauppaa voikin ehkäistä kysymällä tuotteiden alkuperästä ja välttämällä globaalia eriarvoisuutta lisäävien rakenteiden tukemista.

Ihmiskauppa näyttää kiinnostavan myös Maailma kylässä -festivaalin yleisöä, sillä Kansallisteatterin Lavaklubi oli aivan täynnä. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa festivaalin Youtube-kanavalta

Toisenlaisia tarinoita: seminaari ja ihmiskaupan vastaisen kampanjan avaustilaisuus Eurooppasalissa 30.1.2018

Toisenlaisia tarinoita -kampanjan avausseminaari täytti Eurooppasalin tammikuussa 2018. Seminaari koostui puheenvuoroista, videoesityksestä ja paneelikeskustelusta, ja sen juonsivat toimittajat Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan.

Tilaisuuden avasi FinnWIDin varapuheenjohtaja Anna Kuokkanen, joka tutustui kampanjan keulahahmoon, entiseen ihmiskaupan uhriin Itohan Okundayeen turvapaikanhakijoiden arkea käsittelevän valokuvaprojektinsa yhteydessä. Naisten ystävystyttyä Okundaye ehdotti, että he ryhtyisivät kampanjoimaan ihmiskaupan syiden kitkemiseksi Nigeriassa. Mukaan saatiin joukko muitakin vapaaehtoisia, ja kymmenen kuukauden intensiivisen työn tuloksena syntyi Toisenlaisia tarinoita -kampanja.

Toisenlaisia tarinoita-seminaari Itohan Okundaye
Itohan Okundaye kertoi kokemuksistaan ihmiskaupasta Italiassa

Okundaye kertoi oman tarinansa siitä, mitä nigerialaiset ihmiskaupan uhrit Euroopassa kokevat. Pro-tukipisteessä ihmiskaupan vastaisen työn erityisasiantuntijana työskentelevä Essi Thesslund piti Okundayen kokemuksia monella tapaa edustavana esimerkkinä nigerialaisten ihmiskaupan uhrien kokemuksista. Uhrien tarinoissa toistuvat kokemukset absoluuttisesta köyhyydestä ja verkostojen puutteesta lähtöalueilla sekä pelosta ja väkivallan uhasta Euroopassa.

Kansallisen ihmiskaupparaportoijan toimistossa työskentelevä ylitarkastaja Venla Roth kertoi ihmiskaupan uhrien auttamiseen liittyvästä lainsäädännöstä ja sen soveltamisen ongelmista. Niiden vuoksi kaikkein hädänalaisimmassa asemassa olevat jäävät usein vaille apua. Roth kaipasi valtioilta toimenpiteitä institutionaaliseksi väkivallaksi kutsumiensa ongelmien ratkaisemiseksi.

Amnesty Internationalin Nigerian maatoimiston johtaja Osai Ojigho sallistui tilaisuuteen videotervehdyksen kautta. Ojigho mainitsi muun muassa ihmiskauppaan ja siirtolaisuuteen liittyvän kriisiytyneen tilanteen Libyassa ja korosti Euroopan Unionin jäsenvaltioiden vastuuta ihmisoikeuksien huomioimisesta rajapolitiikassaan.

Paneelissa keskustelivat Venla Roth, Itohan Okundaye, Essi Thesslund ja Erna Alitalo

Keskustelutilaisuudessa FinnWIDin uuden, ihmiskauppaa ehkäisevän toimintamuodon ideoinut Itohan Okundayen kertoi, miksi hän lähti 16-vuotiaana ihmiskauppiaan mukana Italiaan, mitä sen jälkeen tapahtui ja miksi hän halusi aloittaa työn ihmiskaupan ehkäisemiseksi. Paikalle saapui lähes 20 uutta, toiminnasta kiinnostunutta henkilöä ja keskustelu oli vilkasta. Saimme toimintaamme mukaan monta uutta aktiivia.

Keskustelutilaisuus Nigeriasta Eurooppaan suuntautuvasta ihmiskaupasta ja uusien ilta 21.9.2017 Kepassa

Syyskuussa 2017 FinnWID järjesti uusien illan, jonka tarkoituksena oli saada toimintaan mukaan uusia vapaaehtoisia suunnittelemaan ja toteuttamaan ihmiskaupan vastaista tiedotus- ja varainhankintakampanjaa sekä kehitysyhteistyöhankkeen suunnittelua. 

FinnWID vapaaehtoiset tule mukaan
Uusia vapaaehtoisia tutustumassa FinnWIDin toimintaan uusien illassa.

Keskustelutilaisuudessa FinnWIDin uuden, ihmiskauppaa ehkäisevän toimintamuodon ideoinut Itohan Okundayen kertoi, miksi hän lähti 16-vuotiaana ihmiskauppiaan mukana Italiaan, mitä sen jälkeen tapahtui ja miksi hän halusi aloittaa työn ihmiskaupan ehkäisemiseksi. Paikalle saapui lähes 20 uutta, toiminnasta kiinnostunutta henkilöä ja keskustelu oli vilkasta. Saimme toimintaamme mukaan monta uutta aktiivia.