TOISENLAISIA TARINOITA -KÄVELYKIERROS HELSINGIN KÄVELYFESTIVAALILLA​

Lähde tutkimusmatkalle Kallion naisten historiaan, tuet ihmiskaupan vastaista työtä!

Kallion kortteleissa ovat aikojen saatossa kopisseet monenlaisten naisten kannat. Kaduilla ovat astelleet lettipäiset tulevat huippupoliitikot ja yömyöhällä kotiin tarponeet työläistytöt. Kivitalojen seiniin on kirjattu niin traagisia taiteilijakohtaloita kuin hyvinvointipalvelujen pioneerien uskomattomia saavutuksia.

Kävelykierroksella tutustutaan merkittäviin naisiin Kallion kaupunginosan historiassa ja heidän tekemäänsä yhteiskunnalliseen muutokseen. Kierroksella kuullaan paitsi edistyksen, myös arjen ja eriarvoisuuden historiasta. Kierroksen tuotto käytetään FinnWID – Naiset kehitystyössä ry:n ihmiskaupan vastaiseen työhön Suomessa ja Nigeriassa. Tervetuloa mukaamme matkalle naisten tekemään historiaan!

Kierros kestää hieman alle kaksi tuntia ja kiertää noin kahden kilometrin matkan Kallion kaduilla. Kierroksen vetävät FinnWIDin vapaaehtoiset oppaat.

Kierroksen hinta on 10 euroa. FinnWID saa kierroksen tuotosta 80 %.

Aika: 10.9. klo 18.00

LÄHTÖPAIKKA: Katri Valan puisto, Vilhonvuorenkuja. Kierros alkaa  puistoon johtavien portaiden juurelta.

Lämpimästi tervetuloa!

Toisenlaisia tarinoita kaupunkikävelyt

Ihmiskaupan uhrista ihmiskaupan vastustajaksi 26.5.2018 Maailma kylässä -festivaalilla

Järjestimme Maailma kylässä -festivaalilla keskustelutilaisuuden Ihmiskaupan uhrista ihmiskaupan vastustajaksi. Keskusteluun osallistuivat FinnWIDin  Toisenlaisia tarinoita -kampanjan aloittanut Itohan Okundayen, FinnWID – Naiset kehitystyössä ry:n puheenjohtaja Erna Alitalo sekä Euroopan kriminaalipolitiikan instituutin (HEUNI) tutkija Minna Viuhko. Paneelin juonsi toimittaja Maryan Abdulkarim.

Toisenlaisia tarinoita MK ihmiskauppa
Itohan Okundaye kertoi tilaisuudessa, mitä ihmiskaupan ehkäisemiseksi voisi tehdä Nigeriassa

Keskustelussa käsiteltiin erityisesti ihmiskaupan syitä ja keinoja ehkäistä sitä kehitysmaissa. Toisaalta korostettiin sitä, että jokainen suomalainenkin voi osallistua ihmiskaupan ehkäisemiseen. Jos tuote on erittäin halpa, hälytyskellojen pitäisi soida, olipa kyse sitten Aasiassa tuotetusta t-paidasta tai lähipitserian pitsasta. Ihmiskauppaa voikin ehkäistä kysymällä tuotteiden alkuperästä ja välttämällä globaalia eriarvoisuutta lisäävien rakenteiden tukemista.

Ihmiskauppa näyttää kiinnostavan myös Maailma kylässä -festivaalin yleisöä, sillä Kansallisteatterin Lavaklubi oli aivan täynnä. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa festivaalin Youtube-kanavalta

Toisenlaisia tarinoita: seminaari ja ihmiskaupan vastaisen kampanjan avaustilaisuus Eurooppasalissa 30.1.2018

Toisenlaisia tarinoita -kampanjan avausseminaari täytti Eurooppasalin tammikuussa 2018. Seminaari koostui puheenvuoroista, videoesityksestä ja paneelikeskustelusta, ja sen juonsivat toimittajat Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan.

Tilaisuuden avasi FinnWIDin varapuheenjohtaja Anna Kuokkanen, joka tutustui kampanjan keulahahmoon, entiseen ihmiskaupan uhriin Itohan Okundayeen turvapaikanhakijoiden arkea käsittelevän valokuvaprojektinsa yhteydessä. Naisten ystävystyttyä Okundaye ehdotti, että he ryhtyisivät kampanjoimaan ihmiskaupan syiden kitkemiseksi Nigeriassa. Mukaan saatiin joukko muitakin vapaaehtoisia, ja kymmenen kuukauden intensiivisen työn tuloksena syntyi Toisenlaisia tarinoita -kampanja.

Toisenlaisia tarinoita-seminaari Itohan Okundaye
Itohan Okundaye kertoi kokemuksistaan ihmiskaupasta Italiassa

Okundaye kertoi oman tarinansa siitä, mitä nigerialaiset ihmiskaupan uhrit Euroopassa kokevat. Pro-tukipisteessä ihmiskaupan vastaisen työn erityisasiantuntijana työskentelevä Essi Thesslund piti Okundayen kokemuksia monella tapaa edustavana esimerkkinä nigerialaisten ihmiskaupan uhrien kokemuksista. Uhrien tarinoissa toistuvat kokemukset absoluuttisesta köyhyydestä ja verkostojen puutteesta lähtöalueilla sekä pelosta ja väkivallan uhasta Euroopassa.

Kansallisen ihmiskaupparaportoijan toimistossa työskentelevä ylitarkastaja Venla Roth kertoi ihmiskaupan uhrien auttamiseen liittyvästä lainsäädännöstä ja sen soveltamisen ongelmista. Niiden vuoksi kaikkein hädänalaisimmassa asemassa olevat jäävät usein vaille apua. Roth kaipasi valtioilta toimenpiteitä institutionaaliseksi väkivallaksi kutsumiensa ongelmien ratkaisemiseksi.

Amnesty Internationalin Nigerian maatoimiston johtaja Osai Ojigho sallistui tilaisuuteen videotervehdyksen kautta. Ojigho mainitsi muun muassa ihmiskauppaan ja siirtolaisuuteen liittyvän kriisiytyneen tilanteen Libyassa ja korosti Euroopan Unionin jäsenvaltioiden vastuuta ihmisoikeuksien huomioimisesta rajapolitiikassaan.

Paneelissa keskustelivat Venla Roth, Itohan Okundaye, Essi Thesslund ja Erna Alitalo

Keskustelutilaisuudessa FinnWIDin uuden, ihmiskauppaa ehkäisevän toimintamuodon ideoinut Itohan Okundayen kertoi, miksi hän lähti 16-vuotiaana ihmiskauppiaan mukana Italiaan, mitä sen jälkeen tapahtui ja miksi hän halusi aloittaa työn ihmiskaupan ehkäisemiseksi. Paikalle saapui lähes 20 uutta, toiminnasta kiinnostunutta henkilöä ja keskustelu oli vilkasta. Saimme toimintaamme mukaan monta uutta aktiivia.

Keskustelutilaisuus Nigeriasta Eurooppaan suuntautuvasta ihmiskaupasta ja uusien ilta 21.9.2017 Kepassa

Syyskuussa 2017 FinnWID järjesti uusien illan, jonka tarkoituksena oli saada toimintaan mukaan uusia vapaaehtoisia suunnittelemaan ja toteuttamaan ihmiskaupan vastaista tiedotus- ja varainhankintakampanjaa sekä kehitysyhteistyöhankkeen suunnittelua. 

FinnWID vapaaehtoiset tule mukaan
Uusia vapaaehtoisia tutustumassa FinnWIDin toimintaan uusien illassa.

Keskustelutilaisuudessa FinnWIDin uuden, ihmiskauppaa ehkäisevän toimintamuodon ideoinut Itohan Okundayen kertoi, miksi hän lähti 16-vuotiaana ihmiskauppiaan mukana Italiaan, mitä sen jälkeen tapahtui ja miksi hän halusi aloittaa työn ihmiskaupan ehkäisemiseksi. Paikalle saapui lähes 20 uutta, toiminnasta kiinnostunutta henkilöä ja keskustelu oli vilkasta. Saimme toimintaamme mukaan monta uutta aktiivia.