TUE TYÖTÄMME JA LAHJOITA

Tue ihmiskauppaa ehkäisevää työtämme Nigeriassa ja Suomessa tekemällä tilisiirto tilille FI74 5780 0720 4858 90 (FinnWID – Naiset kehitystyössä ry) (BIC-koodi OKOYFIHH). Kirjoita maksun viestiin ”Toisenlaisia tarinoita”.

Voit tehdä lahjoituksen myös MobilePayn avulla. MobilePay on helppo, nopea ja turvallinen tapa lahjoittaa. Toimi näin: 

1) Avaa MobilePay-sovellus ja kirjaudu sisään.

2) Syötä haluamasi lahjoitussumma.

3) Paina “Valitse vastaanottaja”, syötä numero 47906 ja valitse “Jatka”.

4) Hyväksy maksu pyyhkäisemällä näytön alareunasta.

Kiitos kun tuet ihmiskaupan vastaista työtämme! 

Lahjoittamalla tuet toimintaamme

FinnWID aloitti vuonna 2018 yhteistyön ihmiskauppaa ehkäisevän Edo State NGO Coalition Against Trafficking in Persons (ENCATIP) -järjestökoalition kanssa. ENCATIP toimii Benin Cityssä, Edon maakunnassa Nigeriassa ja koalition järjestöt tekevät ihmiskauppaa ehkäisevää työtä, kuten tiedotus- ja koulutustoimintaa.

FinnWIDin ja ENCATIPin yhteistyö keskittyy tyttöjen ja nuorten naisten työllisyyttä ja koulutusmahdollisuuksia parantavaan toimintaan. Toimeentulomahdollisuuksien puute on keskeinen syy sille, että nuoret naiset lähtevät ihmiskauppiaiden mukana Eurooppaan ja päätyvät usein prostituutioon ja velkavankeuteen.

Ensimmäiset koulutukset alkoivat tammikuussa 2020, kun tukemamme nuoret naiset aloittivat tietokonekoulutuksen ENCATIPin koulutuskeskuksessa. Tietokonekoulutuksen jatkokurssi järjestettiin syksyllä 2020, johon saimme rahoitusta myös Turun yliopiston ylioppilaskunnan kehitysyhteistyösiiveltä.

Toukokuussa 2021 Nigerian Benin Cityssä ovat käynnistyneet uudet FinnWIDin tukemat koulutusjaksot, jotka huomioivat entistä paremmin opiskelijoiden omia kiinnostuksen kohteita ja yksilöllisiä tarpeita. Tarjoamme tänä vuonna nuorille naisille tietokonekurssin lisäksi myös ompelijan koulutusohjelman.

Suomessa FinnWID tekee tiedotus- ja globaalikasvatustyötä, jolla lisätään ymmärrystä ihmiskaupasta ja sen syistä ja seurauksista. Tiedotustyöllä pystytään vaikuttamaan sekä ihmiskaupan uhrien asemaan Suomessa että pitkällä tähtäimellä rakenteisiin, jotka ajavat nuoria naisia ihmiskaupan uhriksi Nigeriasta.

Tule tekemään toisenlaisia tarinoita ja lahjoita! Haluamme olla tekemässä maailmaa, jossa naisilla on kestäviä tapoja työllistää itsensä, eikä yhdenkään naisen tai tytön tarvitse lähteä ihmiskauppiaan matkaan.

Voit tukea toimintaamme myös liittymällä FinnWID – Naiset kehitystyössä ry:n jäseneksi, tulemalla mukaan toimintaamme tai jakamalla tietoa ihmiskaupasta esimerkiksi Facebookissa.

Rahankeräyslupa

Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa RA/2021/244 on voimassa 3.3.2021 alkaen koko Suomessa lukuun ottamatta Ahvenanmaata.

FinnWID aloitti varojen keruun Nigerian työn tueksi vuonna 2018 (valtakunnallinen rahankeräyslupa RA/2017/1275). Vuoden 2018 aikana sekä huhtikuun 2019 loppuun mennessä kerätyt varat käytettiin nuorten naisten toimeentulon ja koulutuksen tukemiseen Nigeriassa. Toukokuusta 2019 lähtien kerätyt varat käytettiin yhteistyöhön ENCATIP-järjestökoalition kanssa. Rahoilla tuettiin naisten ja tyttöjen koulutus- ja toimeentulomahdollisuuksia Nigeriassa Edon maakunnassa. Lisäksi kerätyillä varoilla on aktivoitu ihmisiä mukaan ihmiskaupan vastaiseen työhön ja rahoitettu FinnWIDin viestintä- ja globaalikasvatustyötä Suomessa.